Main menu:

 

Nyirokmasszázs

Sajnos napjainkban egyre többször találkozunk környezetünk szennyezésével. Levegőnk büdös, ivóvizünket tisztítani kell, ételeinkben túl sok a vegyszer.

Ez egészen addig így lesz, amíg nem változtatunk szemléletünkön. Amíg nem látjuk be, hogy a Földet nem örökül hagyjuk unokáinknak, hanem kölcsönkaptuk tőlük, addig nem lehetünk természetesen egészségesek. Ez azt jelenti, hogy addig az életmódunkba bele kell venni a méregtelenítést is.

Többféle módszer ismeretes, amik jól kiegészítik egymást, de ha szakszerűtlenül végezzük a méregtelenítést, nagy bajt okozhat. Jó dolog a léböjt-kúra, a nyirokmasszázs, az infraszauna, de ha bármelyiket túlzásba viszik, akkor nagyon megterheli a szervezetet!

Sokan kevés folyadékot isznak. Magyarországon a napi kb. két liter folyadék fogyasztása lenne az ideális, egyenletesen elosztva, figyelembe véve az adott ember életkörülményeit is. Nyári melegben aszfaltozók ennek a többszörösét is megisszák, de sokat is izzadnak. A telefonos ügyfélszolgálatos lehet, hogy picit kevesebbet iszik, ráadásul a légkondicionáló berendezés helytelen használata, illetve a sok beszéd miatt "kiszáradhat". Ennek ellenére ezek az emberek is érezhetik úgy, hogy bedagad a lábuk estére. Nincs itt ellentmondás? Sajnos nincs!
A térdelő, ülő munka miatt a nyirokerekben áramló pangó folyadék útja többszörösen "megtörik": bokánál, térdnél, csípőnél. Ráadásul a gravitációval szemben kell dolgoznia a szívnek, a vázizomzat segítsége nélkül. Az esti séta ezért is egészséges, mert a comb és a csípő izomzata egyfajta "másodlagos szívként" segíti a vér- és nyirokkeringést. Például több órás irodai munka vagy a statikusan végzett állómunka a hentes pult mögött, már eredményezheti a láb bedagadását. A postásnak is elfárad estére a lába, de az izmok dinamikus mozgása miatt kevésbé dagad be, mintha csak statikusan egyhelyben állna.

Ha az orvosi kivizsgáláskor nem találnak például szív, vagy vese eredetű problémát (ami okozná az egész szervezet vizesedését), akkor vízhajtó gyógyszert írnak fel a lábdagadás megszüntetésére! Pedig lehet, hogy egyszerűen csak oda kellene figyelnünk életünkre!

A nyirokmasszázst egészségmegőrzésként végezve a heti egy, kétheti egy alkalom javasolt. Ebben az esetben, az emberi testben lévő pangó folyadékot nyirokmasszázs által kihajtjuk. Ez egyfajta általános méregtelenítés is. Ekkor speciális masszázsfogásokkal a nyirokkeringés irányát figyelembe véve a masszőr a szervezetben lévő pangó folyadékot beáramoltatja a vérkeringésbe. Ezt a vesénk átszűri, és a felesleg távozik. Igaz, lehet, egy-egy nyirokmasszázs után több órán keresztül kell WC-re sietnünk. Ilyenkor nem csak a pangó folyadék távozik szervezetünkből, hanem a zsírszövetekben lerakódott salakanyagok egy része is.

A zsírszövet nem csak hőszigetelő, hanem tápanyag- és folyadékraktár is. A raktározó funkció miatt sok salakanyag is lerakódhat benne. Ezért egy-egy jól végzett nyirokmasszázs esetén a lerakódott salakanyagok 10-20%-a is távozhat szervezetünkből. Mindezt kényelmesen, fájdalommentesen tehetik meg vendégeink a nyirokmasszázs kb. egy órás kezelése alatt. Ha zsírszövetében túl sok tápanyag, folyadék, salakanyag rakódik le, akkor kialakulhat a narancsbőr, vagyis a cellulit. Erre az alakformáló masszázs, vagyis a cellulit elleni masszázs szolgáltatásunkat ajánljuk.