Main menu:

 

Cellulit (alakformáló) masszázs

Napjainkban sokan szenvednek túlsúlyuktól. Sokan dolgoznak irodában, ahol a mozgásszegény környezet, az egészségtelen táplálkozás (mint a stressz miatti nassolás) látványosan gyors eredményt okoz: kövérek lesznek! Nekik ajánljuk a cellulit masszázst, illetve az alakformáló masszázst!

A túlsúly egyrészt lelki teherként is nehezedik rájuk. Például amikor nem mennek strandra barátainkkal, mert csúnyának érzik magukat. Másrészt fizikai teherként megrövidíti az életet, mert megterheli a szívet, tüdőt, izületeket. Néhány betegségtől eltekintve a kövérséget magunk okozzuk magunknak. Ha nem tetszünk magunknak, másnak sem fogunk. Ha nem szeretjük magunkat, más sem fog minket. Tegyen azért, hogy jókedvű, egészséges ember legyen! Az elhízáshoz vezető út a koplalásokkal van kikövezve. Nem kell egyszerre sokat fogyni, havi 1-3 kg pont elég. Így nem alakul ki a jojó állapot, amikor az emberek kínkeservesen leadnak 10 kg-ot, utána visszahíznak 12 kg-ot. Így csak elhízni lehet! A fogyasztó táplálék kiegészítők mellett nagyon fontos helyesen táplálkozni és sportolni. A jól megválasztott sport (séta, hátúszás, cardio fitness személyi edzővel) rendkívül kedvező hatással van testre, lélekre.

A fenti problémák megoldásában jelenthet segítséget a cellulit masszázs és az alakformáló masszázs. A kötőszövet és a bőr erősen rücskös lesz a lerakódó salakanyagoktól és a tápanyag feleslegtől. Van, aki hajlamosabb erre, neki a cellulit masszázsra van szüksége. Ekkor speciális krémet masszírozunk bele a testbe, kiegészítve "zsírtörő" masszázsfogásokkal. Egy kúraszerűen, 10-15 alkalommal igénybe vett masszázs hatására centiméterekkel csökkenhet a cellulitos testrész kerülete, és vitalizálódik a bőr. Az alakformáló masszázs annyival több, hogy figyelembe vesszük a nyirokkeringést is, vagyis a masszázs alatt segítjük a testben pangó folyadék vese általi kiválasztását.

Cellulit (narancsbőr) fokozatai

Egy német kutatóintézet által folytatott vizsgálatok eredménye a cellulitról azt mutatta ki, hogy az esetek többségében szerzett kötőszöveti lazaságról van szó. Ezt pici odafigyeléssel, életviteli változtatással magunk is kedvezően tudjuk befolyásolni. A nyirokkeringés természetes funkcióját a súlyfelesleg, a mozgáshiány és a kevés folyadék fogyasztása korlátozza, aminek következtében a vizelet kiválasztása csökken, ezért a bőr alatti zsírsejtek felpuffadnak, amiben az anyagcsere salakanyagai lerakódnak. A cellulit eltérő fokozatait könnyen felbecsülheti otthoni környezetben is. Megszemlélheti, van-e narancsbőre, hiszen ez a probléma popsin, combon, néha hason jelenik meg.

Akkor beszélhetünk cellulit nélküli bőrről, ha testünk felszíne nemcsak ránézésre ránctalan és feszes, hanem a bőr összecsippentésekor sem lesznek láthatók a narancs felszínéhez hasonlatos apró gödröcskék. Ezt az állapotot sokkal egyszerűbb megtartani, mint később megszabadulni a cellulittól!

Cellulit első fokozatáról olyankor beszélhetünk, ha testünk felszíne első pillantásra még egyenletes, de a bőrt összenyomva ujjainkkal már felismerhetőek az apró gödröcskék. Ez még enyhe elváltozás, ami könnyedén kezelhető! Igaz, jó, ha már ekkor is odafigyelünk a helyes táplálkozásra és a testmozgásra. A napszakoknak megfelelő helyes táplálkozás sok zöldséget, gyümölcsöt is tartalmazzon, és kevesebb zsír, szénhidrátot. Éghajlatunkon fontos a kb. 2,5 liter folyadék napi elfogyasztása, de ez egyéni szükséglettől is függ. Inkább zöld teát, ásványvizet, cukormentes gyümölcslét igyunk, mint cukrozott üdítőitalt. Lényeges a rendszeres testmozgás is. Célravezető zsírégető, vagyis cardio-fitness mozgásformát választani. Emellett méregtelenítésként az infraszauna használata javasolt. Bőrünk szépítésére pedig cellulit elleni készítményt használjunk.

A cellulit második fokozatánál fekvéskor a bőr még simának tűnik, de felállva már észlelhetőek a gödröcskék, a bőr összenyomása nélkül. Ekkor már nélkülözhetetlen egy cellulit elleni kúra, mert segítség nélkül már csak nagy nehézségek árán lehet megszüntetni a narancsbőrt, ezért célszerű szakember segítségét igénybe venni. Fontos kúraszerűen végig csinálni cellulit elleni kezeléseket, mert néhány alkalommal nem érhetjük el célunkat. Ebben az esetben még fontosabb étkezési szokásainkon változtatni, illetőleg még fokozottabban kell rendszeres cardio-fitness testmozgást folytatni. Fontos a napi 0,5-1 liternyi folyadék többlet elfogyasztása a kúra alatt, ami segíti a salakanyagok vér- és nyirokkeringésbe kerülését, amiket a vese majd kiválaszt. Egy ilyen kúrát könnyen végig lehet csinálni, de a tartós változáshoz az Önre is szükség van!

A cellulit harmadik fokozatánál már fekve, és állva is határozottan látható a cellulit, ami képes elcsúfítani a test kontúrjait, és már ruházaton keresztül is látható. A drasztikus fogyókúra nem segít, mert lazítja a bőr alatti kötőszövetet és ráncosabb lesz a bőr, ráadásul kialakulhat egy jojóeffektus, vagyis az ember lefogy pár kilogrammot, utána sokkal többet hízik vissza... Ezért határozott életmódváltásnak (vagyis az életfogytig tartó helyes táplálkozásnak, rendszeres cardio-fitness testmozgásnak), méregtelenítésnek és gyakori cellulit elleni kezelések kombinációja szükséges, kiegészítve otthoni bőrápolással is.

Viszont 60 kezelés is kevés, ha a fogyni vágyó vendégünk nem tesz semmit az eredményért. A táplálkozási szokások egészségesebbé tétele, illetve a mozgás felvétele a napirendbe elengedhetetlenül fontos. Ezek nélkül nincs jelentős változás, viszont ezek mellett a cellulit masszázs és az alakformáló masszázs is sokkal hatékonyabb: mind külalakban, mind a közérzetben pozitív változásokat eredményez.

Gyógyhír magazin 2006. októberi számában megjelent egy interjú velünk a cellulit masszázzsal kapcsolatban.