Main menu:

 

Talpmasszázs - Reflexológia alapjai tanfolyam

A talpmasszázs eredete régi korok homályába vész. Vannak, akik egy falfestmény alapján már az ősi egyiptomi gyógyító tevékenységek között is felismerni vélik. Mások úgy gondolják, hogy csak az uraik lábát és kezét megmosó szolgákat ábrázolták. Viszont a hieroglifák fordítása alapján nem ez a beszélgetés zajlott le köztük. A fordítás így szól: Ne okoz nekem fájdalmat! A kezelő válasza: Meg kell tennem, hogy megdicsérj engem! Ha csak lábmosásról lenne szó, akkor ez a párbeszéd nem történt volna meg.

Talpunkon, kezünkön, fülünkön rajta van testünk kicsinyített térképe. Megfelelő tudású gyógyító ember megfelelő pontokat ingerelve segíteni tud a szervezet öngyógyító folyamatainak. Így a talpmasszázs által harmonizálni lehet a testet, és egészségesebb lesz. Ennek a tudásnak a megszerzéséhez el kell végezni a természetgyógyász tanfolyamot és utána a reflexológus szakot. Csak ekkor írhatja valaki a névjegyére, hogy reflexológus, és kezdhet gyógyító tevékenységbe!

Otthoni körülmények közt, frissítési, általános harmonizálási szándékkal végzett talpmasszázs esetén nincs szükség ilyen mélységű ismeretekre. A talpzónáival amúgy is rengeteg könyv foglalkozik, amikből ezek megismerhetőek. Amiért mégis érdemes ezt a tanfolyamot elvégezni, az, hogy itt megtanulják a hallgatók, hogy mit kell érezni az ujjukkal. Például mi a különbség a bőrkeményedés és a bőr mélyebb rétegeiben lévő "keményebb, kristályszerű" dolgok közt.

Fontos az is, hogy az általános harmonizálásnak is megvannak a szabályai, miszerint melyik szerveket, mi után célszerű masszírozni. Fontosak az irányok, hogy ne kártékony irányban dolgozzunk. Egy otthoni "úgy fáj a lábam, masszírozd már meg egy kicsit" 5 percéhez képest, itt már 20-30 percig is tart egy talpmasszázs, ezért már erőteljesebb a masszázs hatása is. Fontos az is, ami minden masszázsra igaz, hogy nem jó, ha fáj!
Talpmasszázs tanfolyamunk 25 órájában (5x5 óra) az elméleti oktatás mellett egymáson fognak gyakorolni a hallgatók, hogy ne csak a lexikális tudásuk gyarapodjon, hanem az életben gyakorlatban felhasználható is.

Tanfolyamunkat elsősorban sportmasszőröknek és gyógymasszőröknek, gyógytornászoknak ajánljuk, de szeretettel várunk nem egészségügyi végzettségű érdeklődőket is. Viszont, hogy az egészségügyi végzettséghez kapcsolódó tudás különbség miatt ne legyen sokkal intenzívebb a tanfolyam, ezért 6 órás (1x6 óra) anatómia, élettan és kórélettan előkészítőt is tartunk.

Akinek van egészségügyi végzettsége, annak 25 órás lesz a tanfolyam, aminek a díja 32.500 forint.

Akinek nincs egészségügyi végzettsége, annak a 6 órás előkészítővel és a 25 órás Talpmasszázs - Reflexológia alapjai tanfolyammal együtt az összesen 31 órás tanfolyam díja 40.300 forint.

A tanfolyami díj számláját (például vállalkozás) elszámolhatja költségként. Lehetőség van kamatmentes részletfizetésre.

A tanfolyamot sikeresen elvégzők oklevelet kapnak, amivel kiegészíthetik korábban megszerzett egészségügyi végzettségüket.

Következő Talpmasszázs - Reflexológia alapjai tanfolyam

- az előkészítő 2012. február 25.-én szombaton, 10.00-kor lesz,
- a tanfolyam (egészségügyi végzettségűeknek is) 2012. március 3.-án szombaton, 10 órától indul.

Érdeklődjön, jelentkezzen e-mail-ben!

Felnőttképzési tevékenységünk nyilvántartási száma: 01-0690-06