Main menu:

 

Akupresszúra alapjai tanfolyam

Az emberi testben a vér és nyirokkeringés mellett energia is áramlik. Ennek a feltérképezése évezredekkel ezelőtt megtörtént Kínában. A testben lévő csatornákat, ahol az energia áramlik, meridiánoknak nevezik. Különböző távol-keleti masszázs rendszerek a meridiánokon keresztül harmonizálnak testet és lelket.

Ha az adott meridiánban energia blokk keletkezik, akkor a szervezetünk legyengül, ennek lelki jele a szellemi fáradtság, ingerlékenység, és ha a probléma nem szűnik meg, később testileg is megbetegszünk. Ha sikerül megszüntetni az energia blokkot, akkor a testünk harmonizálódik és frissek, energikusak leszünk.

A kínai gyógyászatot sok évig tanulták a távol-keleti orvosok is. A meridiánok működésének helyreállításához idő kell. A meridiánokon vannak kiemelkedően fontos pontok is, amik segítségével lerövidíthető ez a folyamat. Ezeket a pontokat lehet tűvel (akupunktúra) és ujjal (akupresszúra) ingerelni. Az akupunktúrát főleg orvosok végzik, az akupresszúrát inkább masszőrök. Persze ehhez nagy tudás és tapasztalat kell.

Az akupresszúra használójának szintén hónapokat kell tanulnia és gyakorolnia, hogy a sikeres vizsga után akupresszőr lehessen. Ő az, aki a szerveket gyógyító céllal befolyásolja. Neki pontosan tudnia kell a testen lévő több száz akupresszúra pont helyét, alkalmazási lehetőségét, és feltételeit.

A Gáspárymasszázs szalon által szervezett Akupresszúra alapjai tanfolyam viszont csak 20 órás. A főleg masszőröknek tartott tanfolyam alatt a kínai gyógyászat alapjait, a meridiánokat és azok fontosabb pontjait tanítjuk.

A tanfolyamunkat elvégezve ezzel a tudással hatékonyabbá tudja tenni a svédmasszázs alapú kezeléseit. Így nem csak a test izmainak ellazításával, hanem az energia háztartás egyensúlyba hozásával is segíthet. A tanfolyam nem a gyógyító tevékenység elsajátíttatásáról szól, hanem az általános testi-lelki harmonizálás, méregtelenítés, immunrendszer működésének fokozása a célja.

Az Akupresszúra alapjai tanfolyamunk 20 órájában (4x5 óra) az elméleti oktatás mellett egymáson fognak gyakorolni a hallgatók, hogy ne csak a lexikális tudásuk gyarapodjon, hanem az életben gyakorlatban felhasználható is.

Tanfolyamunkat elsősorban sport- és gyógymasszőröknek ajánljuk, de szeretettel várunk nem egészségügyi végzettségű érdeklődőket is. Igaz, nekik egy picit intenzívebb lesz ez a tanfolyam!

A tanfolyamot sikeresen elvégzők oklevelet kapnak, amivel kiegészíthetik korábban megszerzett egészségügyi végzettségüket. A tanfolyam díja 26.000 forint, aminek számláját (például vállalkozás) elszámolhatja költségként. Lehetőség van kamatmentes részletfizetésre.


Következő Akupresszúra alapjai tanfolyam

2012. tavaszán indul.


Érdeklődjön, jelentkezzen e-mail-ben!

Felnőttképzési tevékenységünk nyilvántartási száma: 01-0690-06